Jag kan, jag vill, jag vågar – en musikalisk berättelse

”Jag kan, jag vill, jag vågar” är en musikalisk berättelse om att våga se möjligheter i sig själv och låta det goda få gott om plats i livet. Att ha modet att tro på sig själv och andra, och stå upp för det snälla.

– Det är en berättelse om empati och hur man ska vara mot varandra, och att se andras känslor, berättar Joy Söderholm, musikalartist från Trumslagaren.

Musikalen är skriven och sätts upp av deltagare från Trumslagaren, en daglig verksamhet med musikalisk inriktning i Helsingborg. Under förra våren gav ensemblen ett smakprov ur musikalen, i en bejublad soppteaterföreställning på Helsingborgs stadsteaters foajéscen.

-Vi har jobbat med uppsättningen i över ett år, och alla i ensemblen är nu laddade och ser med spänning fram emot premiären, säger Helen Zenius-Nielsen, handledare på Trumslagaren.

Nu är det dags för den stora premiären – den 7 december är gänget redo för Lillans scen, som följs av fyra föreställningar under veckan. Det bjuds på sång, känslor och naturligtvis empati.

-Empati följer som en röd tråd i musikalen, och är en början på en lång resa med empati som huvudämne för deltagarna på Trumslagaren, berättar Helen Zenius-Nielsen.

Jag kan, jag vill, jag vågar
Manus: Mats Almlund, Linda Brink, Helen Zenius-Nielsen,
Koreografi: Linda Brink
Berättarröst: Kerstin Husman
Musik: Mats Almlund, Mimmi Almlund, Linda Brink, Benny Carlsson, Fredrik Jelkefors, Sebastian Neiderud, Helen Zenius-Nielsen, Joy Söderholm, Jenny Weber
Dikter: Sofia Isaksson

Relaterat
Mer information på Helsingborgs stadsteaters hemsida
Följ Trumslagaren på Facebook
Lyssna på reportage från P4
Pressmeddelande “Jag kan, jag vill, jag vågar – en musikalisk berättelse”
“Trumslagaren sätter upp sin egen musikal på stadsteatern” – artikel i Helsingborgs Dagblad

jag-vagar

jag-kan