Åbrädden nominerat till Årets Seniorkock

Åbräddens kök med kockarna Mats Anderson, Camilla Engkvist och Ingrid Rosengren är nominerat till titeln Årets Seniorkock i White Guide Senior. Kocken Tina Nordström leder prisutdelningen vid galan i Malmö den 13 september.

Juryn har bedömt smak och näring, men också måltidsmiljö, service, samarbete och andra parametrar som bidrar till att höjda måltidsupplevelsen för de äldre matgästerna.

Kockarna på Åbrädden har ett gemensamt tankesätt – de är lyhörda och lyssnar på sina matgäster, har ett stort engagemang och brinner för att göra så god mat som möjligt. Dessutom är samarbetet mellan dem bra och de har roligt ihop som ett team.
– Det är kul att vi är nominerade och det känns lite som att vi sätter Helsingborg på kartan. Representanter från White guide Senior har besökt oss på Åbrädden och de frågade bland annat om vi serverar näringsberikad kost och desserter.  Självklart provsmakade de maten som dagen till ära bestod av Biff à la Lindström och citronkladdkaka till efterrätt, berättar Camilla Engkvist, kock på Åbrädden.

– Det är roligt att Åbrädden är nominerat och ett bevis på att de håller en hög kvalité. Åbrädden satsar stort på maten och anordnar dagar med internationell mat och olika teman kring det, berättar Jenny Håkansson, kostchef inom MatOmsorg.

Om White Guide
White Guide Senior sker i samarbete med White Guide (Nordens ledande restaurangguide), som också består av White Guide Junior. Förra året kom Åbrädden på 3:e plats i kategorin Årets Seniormåltid 2015. Då ingick kategorin i White Guide Junior, men i år lanseras den nya White Guide Senior som bland annat består av kategorierna Årets Seniormåltid, Årets Seniorkock och Årets boendechef. Bedömningen är gjord av en jury som under det senaste året har provat luncher på drygt 250 skolor, förskolor och vårdboenden runt om i Sverige.

Läs mer om tävlingen på White guide juniors webbplats.