Se tredje avsnittet av Soffran

I vård- och omsorgsförvaltningens ”Soffran” diskuterar vi både nutidens och framtidens vård och omsorg tillsammans med inbjudna gäster. I det tredje avsnittet besöker vi Victum gymnasieskola i centrala Helsingborg.

Varför lockar ett arbete inom vård och omsorg? Vilka framtidsmöjligheter finns? Hur ser de fördomar ut som finns gentemot yrket? Det är några av de frågor som vi i det här avsnittet diskuterar tillsammans med våra gäster – förstaårseleven Matilda Sjunnesson, tredjeårseleven Amanda Vilhelmsson och underskötare och tidigare lärling Alfred Levin.

Här kan du se avsnittet i sin helhet (ca 28 minuter)

Här kan du se en kortare version (ca 12 minuter)

Nästa avsnitt av Soffran kommer ut i slutet av oktober 2016. Vi gästas då av representanter från SPF seniorerna och Riksförbundets Pensionärsgemenskap och kommer bland annat att diskutera äldre människors insikt och förståelse av vård- och omsorgssystemet, åldrandet, samt synen på tekniken och den äldre människan.

Har du missat våra tidigare avsnitt av Soffran? Du hittar dem genom att klicka dig vidare på länkarna nedan. Du kan även hitta de tidigare avsnitten på våg blogg voffra.helsingborg.se där du även kan läsa mer om vårt arbete med att utveckla och digitalisera vård och omsorg.

Se avsnitt 1

Se avsnitt 2

Relaterat
Läs även Samtal i Soffran – på almedalsbladet.se
Men människan då? – hur ser vi på människan i teknikens utveckling?