Ovanligt viktiga sommarvikarier

sommarjobb_hilda_vof-helsingborg-se_

Vård- och omsorgsförvaltningen ger stöd och service till äldre och personer med funktionsnedsättning i Helsingborg. Vi är ca 3000 kollegor inom flera olika yrkeskategorier – från undersköterskor, sjuksköterskor och arbetsterapeuter till ekonomer, utredare och biståndshandläggare. Tillsammans jobbar vi för att ge alla i vår omsorg ett rikt, aktivt och självständigt liv.

Vill du jobba med oss under sommaren? Vi söker ovanligt viktiga sommarvikarier!

Dina arbetsuppgifter är varierande, du är en del av ett härligt gäng och du är pusselbiten som får vår verksamhet att fungera under sommaren. Du ger omsorg och stöd i hemmet, på en gruppbostad för LSS eller hos äldre på ett vårdboende.

Vem är du? Du gillar mötet med människor, är omhändertagande och ser naturligtvis ansvaret i din uppgift. Kanske studerar du och är intresserad av ett stimulerande sommarjobb, eller så har så har du jobbat inom omsorgen tidigare. Oavsett din bakgrund får du en bred introduktion inför din start.

Och glöm inte, du är viktig!

Sommarjobb hos oss

Vi söker ovanligt viktiga sommarvikarier inom LSS och personlig assistans

Vi söker ovanligt viktiga sommarvikarier inom äldreomsorgen

Sommarvikarier berättar

Hilda

Hilda berättar på instagram om sitt sommarvikariat på Fjällugglans gruppbostad.

hilda_

”Nu avslutar jag min vecka här på instagram och tackar för mig. Likaså avslutar jag snart mitt sommarvikariat på Fjällugglan. Det är lite vemodigt att lämna eftersom jag trivs så bra med att jobba där. Det har varit ett superbra sommarjobb och jag har lärt mig så mycket. Att få jobba med brukarna och vara en del i deras vardag så som jag har varit på Fjällugglan är något helt nytt för mig och jag är så tacksam att jag fått chansen att göra det. Det har skänkt mig mycket glädje, kunskaper och erfarenheter som jag inte skulle ha fått på ett annat jobb. Så tack för mig, tack till alla er jag har lärt känna under sommaren.

Om någon av er som läser detta har funderingar på att jobba inom LSS-verksamheten säger jag bara: GÖR DET! Det är ett fantastiskt roligt, givande, men framförallt viktigt jobb! Tack så mycket och hejdå

William

William ger sin bild av sommarvikariat inom hemvården på instagram

william_

”Hoppas ni fått en liten liten inblick i hur det är att vara vikarie i hemvården genom den gångna veckans bilder och texter. Jag har cirka två veckor kvar på mitt vikariat innan det är dags att återvända till skolbänken. Sammantaget måste jag säga att jag verkligen inte ångrar att jag sökte mig till ett yrke inom vården.  Jag har under min tid här på Eneborg fått en del nya perspektiv på saker och ting och träffat många trevliga och roliga personer och lärt mig nya massa nya saker. Exempelvis lärde en vårdtagare mig hur man spelar tremologitarr efter att jag bytt strängarna på hans gitarr och hur man gör en norrländsk bäddning osv.

Som avslutning vill jag passa på att lyfta fram mina arbetskamrater. Det ska sägas att jag från dag fick ett mycket bra välkomnande genom introduktion av arbetsplatsen, rutiner och hur arbetet rent praktiskt fungerar. Bra arbetskamrater är ett måste i detta arbetet då det ibland är både fysiskt och psykiskt tungt då du som vikarie inte har den erfarenheten att handskas med vissa situationer där någon mår dåligt och är orolig. Då är det skönt att veta att det finns arbetskamrater som kan stötta med råd och tips. Tack för att jag har fått dela med mig av hur det är att vara vikarie inom hemvården och ha en fortsatt trevlig sommar! /William”